Fotografia z profilu Peter Kotus

Pamätám si dobu, keď sme v rodnej dedinke mali 5 telefónov v celej obci. Fíha, aj tak ma dokázal šéf vypátrať a odovzdať odkaz, že ma potrebuje v práci . Pamätám si dobu internetových kaviarní. V najbližšom meste bolo pár podnikov, kde sa dalo sadnúť za PC a tam vyjavene pozerať čo ten internet vlastne je.

Manželka môjho kamaráta začala podnikať. Hneď som mu v práci pomáhal s výrobou vizitiek. Áno, bol to všeobecné platný štandard - mať k dispozícií vizitku. Obyčajnú vizitku.  
Dnes, v digitálnej dobe je štandardom mať číslo účtu, emailovú adresu, mobilný telefón, účet na Facebook, Google, Instagram … Ja tvrdím, že aj webovú stránku. Google tiež.

https://www.google.sk/maps

Samotná služba od Google - Google maps, umožňuje pridať základné informácie o firme. Odporúčajú však doplniť chýbajúce informácie, ak firma nemá uvedený odkaz na webovú stránku.

Potrebujem službu alebo tovar. Idem na vyhľadávač. Super, aj v okolí sú firmy, kde by som si mohol zaobstarať potrebnú službu. Má firma web stránku? Klikám, pozerám. Otváram aj ostatné stránky, obliekam sa a idem navštíviť jednu alebo aj viac firiem. 
Nepôjdem dnes a zrejme ani nikdy tam, kde som nemal možnosť zistiť aspoň základné informácie priamo z webovej stránky. Našli ste sa aj vy aspoň z časti v tomto postupe?

Mal som zákazníka, ktorý po nejakom čase zrušil doménu aj celý e-shop. Google vyhľadávač ho zobrazoval na prvej stránke… (firmy za to platia tisíce) Prečo ho zrušil? Nemal objednávky priamo zo stránky. No netušil koľko zákazníkov ho navštívilo po tom, čo si jeho web len pozreli a tak vedeli o službe, rozprávali sa o nej a šírili informácie ďalej.

Teda podobne ako môj kamarát si nevedel predstaviť manželku, aby podnikala bez vizitky. Ja si dnes neviem predstaviť firmu bez webovej stránky. Akákoľvek normálna stránka bude určite lepšia ako žiadna.